مهارت های لازم یک مدیر

مهارت های مدیریتی !

5 Ways Entrepreneurs Can Rebound After a Crisis - مهارت های مدیریتی !

رانندگی، آشپزی، بچه داری، سخنرانی و… از مهارت هایی هستن که شما باید یک سری آموزش ببینین که آماده ی ایفای این نقش ها بشید و ما اینجا به اهمیت مسئله مهارت های مدیریتی پی میبریم

تا اینجای کار با یک سری از مهارت های مدیریت آشنا شدیم. از چرایی این کلمه شروع کردیم تا اینکه چه فعل و انفعالی رخ میده که آدم ها تبدیل به مدیر میشن. حالا فکر کنید شما مدیر شدید یا اصلا مشغول انجام کاری هستید و مدیر بالا دستی دارید. باید بریم دنبال این موضوع که مهارت های لازم برای مدیر شدن چیه.

گام به گام بزنیم به دل اقیانوس:

 مهارت های مدیریت به سه دسته تقسیم میکنه:

مهارت فنی: که جزء اون دسته از مهارت هاییه که میتونیم اونها را از طریق تحصیل، کارورزی و تجربه بدست بیاریم. بحث مدیریت اکتسابیه یا ذاتی رو یادتونه؟ این مهارت برمیگرده به همون قسمت اکتسابی مدیریت که باید بریم و کسبش کنیم. یه چیزی هم که در مورد این قسمت میتونه جالب باشه اینه که این مهارت ها به صورت کمی هستند و میتونیم با مثلا امتحان و آزمون و … مقدار دقیق این مهارت رو بسنجیم.

مهارت انسانی: تعریف نویسنده از این مهارت ما رو یاد اون تعریف قشنگ از مدیریت میندازه که میگفتیم مدیریت توانایی انجام کار به و با وسیله دیگرانه. این بخش از کار برمیگرده به توانایی افراد در برقراری ارتباط با دیگران و هرچقدر مدیر بتونه تعامل بیشتری با کارکنانش داشته باشه، تو این قسمت موفق تره.

و اما مهارت سوم یعنی مهارت ادراکی که نویسنده اون رو یه مهارت اکتسابی میدونه و اینجوری تعریف میکنه: توانایی درک پیچیدگی‌های کل سازمان و تصور همه عناصر و اجزای تشکیل‌دهنده کار و فعالیت سازمانی به صورت یک واحد کل (سیستم) به عبارت دیگر، توانایی درک و تشخیص اینکه کارکردهای گوناگون سازمان به یکدیگر وابسته بوده تغییر در هر یک از بخش‌ها، الزاماً بخش‌های دیگر را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

خب حالا که مهارت های لازم رو از دید نویسنده دیدیم، اینم بگم که نویسنده میگه اینکه از هرکدوم از این مهارتها چقدر باید داشته باشیم، بستگی به سطوح فعالیتی شما داره.

خیلی سنگین بود، نفس عمیق؛ خودش چند دسته کلی از مدیریت رو شامل میشد.

دانشکده ی مدیریت دانشگاه تهران، از منبع

the balance careers

مقاله زیر رو ترجمه کرده و دیتاهای خوبی داره، به نظرم برای دانشگاه تهران و دانشکده مدیریت دیگه جایی برای تحقیق نمیذاره.

https://b2n.ir/w62968

در اون اصول ۵ گانه ای که وجود داره که شامل برنامه ریزی، سازماندهی، هماهنگی، هدایت و نظارت میشه و باید همیشه مد نظر داشته باشیم.

ایران تلنت هم از فعالین حوزه منابع انسانی هست؛ احتمالا باید حرف درستی درباره ی این مهارت ها داشته باشه!

management skills pyramid - مهارت های مدیریتی !

اینجا یه هرم میبینیم که:

سطح پایین میشه مهارت‌های اولیه‌ای که مدیر باید در اون ها تبحر کسب کنه و ارزیابی سیستم از این طریق صورت میگره که خط کش اونم میشه: برنامه ریزی، سازماندهی، ارتباط مستقیم و کنترل

به طبقه بالایی هرم در ادبیات مدیریتی میگن Soft Skills ؛  داشتن این مهارت یعنی اینکه شما بتونید مهارت های مدیریتی اعضای تیمتون رو قوی کنید و به عنوان پدر مجموعه، کاری کنید که بچه هاتون (کارمندا) پیشرفت کنن. یعنی چیکار کنید؟ بهشون انگیزه بدید، آموزششون بدید و مطمئن بشید که یاد گرفتن و خلاصه اینکه پشت کارمنداتون باشید دیگه…

بریم طبقه سوم… پیشرفت خودتون. لازمه این کار چیه؟ مدیریت خودتون ومدیریت زمان.

حالا دکمه آسانسور رو بزنید واسه بالاترین طبقه؛ رهبری.

مهم ترین وظیفه اینجاست یعنی تعیین مسیر و چشم انداز و استراتژی مناسب رسیدن به چشم انداز.

تعرف ساده مهارت

ممارست و تمرین + توانایی عمل + دانش نظری = مهارت

مهارت های مدیریتی رودر سال ۱۹۸۹ این مدلی بیان میشه که:

مهارت های ارتباطی: شامل فن بیان، نامه نگاری، مکالمه تلفن، فنون مذاکره، تند خوانی، کاربرد شعر و مثل و …

مهارت های مرتبط با تصمیم گیری: قدرت تجزیه و تحلیل، قدرت یادگیری از محیط، قدرت تمرکز بر موضوع، بکارگیری اصول منطق و …

مهارت های مرتبط با خلاقیت: جسارت در تفکرات نو، حل مسائل ذهنی، چرا پروری ذهنی، خطر پذیری، قدرت تخیل و …

جامع ترین طبقه بندی رو از قول رابرت.ال کتز اشاره میکنه که میشه همون مهارت فنی و انسانی وادراکی که بالاتر هم بهشون اشاره کرده بودیم

اگر میخوایید درک بهتری از نقش هرکدوم از این مهارت ها تو سطوح مختلف مدیریتی داشته باشید این عکس خوب رو ببینید که مدیر عالی و میانی و پایه چقدر به هرکدوم از این ۳تا مهارت نیاز دارن:

جدول مهارت - مهارت های مدیریتی !

نتیجه گیری ما این بوده که اون مهارتی که بیشترین میزان موفقیت رو به مدیر میده، مهارت  انسانیه و بعد از اون هم مهارت ارتباطی که یجورایی زیرمجموعه همون انسانیه؛ مقاله جامع و خوبی هست و توصیه میکنم از خوندنش غافل نشید.

هرم مازلو، هرم درآمدی، هرم فراماسونری در کنار اهرام مصر از جذاب ترین هرم ها هستند؛

ما با توجه به تغییر و تحولات دیجیتالی مهارت های مدیریتی رو در عصر دیجیتال بررسی میکنیم و معتقدیم که یسری اتفاق قراره تو آینده بیفته و البته از اونجایی که این تغییرات یه رونده، این اتفاق قرار نیست یه شبه بیفته و متناسب با رقیبای ما و شما پیش میره و برای اینکه مدیران با اون سرعت روند بتونن هماهنگ بشن باید این مهارت ها رو داشته باشن:

چابکی فنی : یعنی اینکه مدیران باید کار با ابزارهای جدید رو بدونن و یاد بگیرن.

نتیحه محور: مهم دونستن کیفیت نسبت به کمیت در کار. یعنی مدیران باید از کارمندان نتیجه خوب بخوان نه اینکه توقع داشته باشن یه کار بد رو تو یه زمان خوب انجام بدن.

هوش هیجانی: هوش هیجانی باعث میشه شما هیجان‌ها و عواطفتون خودتون و دیگران رو بشناسید و بتونید اون هار و مدیریت کنید.

چابکی در شبکه ارتباطی: مدیران باید تلاش کنند تا با افراد چابک ارتباط برقرار کنند تا تهدید ها و فرصت هارو سریع تر بشناسن و از اونها برای رسیدن به اهداف سازمان کمک بگیرند.

در نهایت میتوانیم برآیند این را داشته باشیم که اصلی ترین مهارت در بین تمام مهارت های اکتسابی یا ذاتی قابل پرورش، مهارت مدیریت خود یا خود مدیریتی هست که نوعی مهارت نرم هستند؛ اگر ما بتوانیم جهان خودمان، عینی خود را کنترل کنیم میتوانیم تمام اتفاقات را هم کنترل کنیم و سایر مهارت های دیگه رو هم کسب کنیم…

درباره‌ی محمد رازه

همچنین ببینید

20 310x165 - از همین حالا شروع کنید!

از همین حالا شروع کنید!

بسیاری از مردم برای دستیابی به موفقیت مادی تمام زندگی خود را کار می‌‌‌کنند، چرا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.